About
208AR

E2A

Trafag

2010-2013

The site will be divided up in a linear arrangement parallel to the main access road leading to Industriestrasse. The principle of coexistence will be established in the process in order to achieve maximum benefit while keeping expenditure to a minimum. Roads and entrances will be positioned parallel to existing roads in order to make everywhere as easily accessible as possible, while deliveries will be made via a direct access from the road, the entrance for customers and employees will be located at the front.

Link between office building and hall: Direct contact and intensive exchange should be possible between the office building and the hall. However, each of the two structures has its own highly specific requirements and they also have different requirements in respect of emissions (noise). A green garden area will be created between the office building and the hall which will serve as a buffer zone on the one hand and as a source of light from two sides for the two structures. A series of bridges will connect the two buildings, give structure to the green area between them and create an extremely space-efficient access on both sides. A gallery to be built in the hall will provide a link not only between the floors within the building but also between the two buildings.

Building envelope: The two buildings – the office building and the hall – with the corresponding area between them (garden) will be enveloped by a uniform facade that will create a homogeneous appearance and give the high-tech company a precise look and feel. The perforated metal facade will also act as a Faraday cage which is a prerequisite for clean room production inside the building due to its proximity to the SBB railway line.

Typical layout: The development of the typical layouts clearly presents the relevant parts of the building as typological constructions. The inner garden is perceived as an additional “incentive” for the workforce and serves both the hall and the office building.

Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
Trafag
47°16'41.1"N 8°49'04.3"E

Location: Bubikon, Switzerland
Type: Offices, Industry

Project Team: Wim Eckert - Piet Eckert - Daniel Bock - Radek Brunecky - Danny Duong - Bryan Graf Kaori Hirasawa - Sebastian Lippok - Susanne Mocek - Alexander Struck - Anna Maria Tosi - Christian Zehnder
Photography: Rasmus Norlander


Posted: August 2017
Category: Architecture

Source