About
199AR

GAFPA

G1307

2013–2015

The existing construction is demolished and replaced by an open space under a new gable roof. The ridgepole, designed as an over-scaled, lightweight girder, follows the subdivision of the main building. It spatially suggests two zones: a narrow functional strip, and a free zone next to it. A bite from the roof makes room for an existing window in the rear façade of the old building and throws light into the deepest point of the construction. On the garden side the roof extends into a canopy, which shelters the terrace and south-west oriented façade. The folding window can be opened entirely and the fixed window profiles are hidden behind the structure, which allows the space to extend into the garden.

G1307
G1307
G1307
G1307
G1307
G1307
G1307
G1307
G1307
Location: Ghent, Belgium
Type: House, Extension

Engineer: Arthur De Roover Structureel Ontwerp
Contractor: VH-building


Posted: July 2017
Category: Architecture

Source