About
265AR

GAFPA

G1203

2012–2015

A former workplace for a stonemason is accessible by a gatehouse along the Leo Tertzweillaan in Gentbrugge. The site has been refurbished with a cluster of new residential units and small workshops around a central square. The client owns a portion of the site which consists of a concrete structure adjacent to a double height steel structure. The design leaves the existing structures intact and adds a third, light wooden structure. A compact residential volume of two floors is place under the roof of the high shed pushed to the side walls. The slabs of the concrete structure is removed to create a walled garden. The existing concrete structure is preserved in the garden and is copied in the wooden structure of the house.

G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
G1203
51°02'35.6"N 3°45'10.0"E

Location: Ghent, Belgium
Type: House, Renovation, Extension

Size: 180 m²
Engineer: Arthur De Roover Structureel Ontwerp
Contractor: VH-building
Photography: Tim Van de Velde


Posted: December 2017
Category: Architecture

Source